Održan 1. Zbor građana MZ Brig: Izabrano Vijeće MZ Brig

Brig, 16.5.2015. U subotu, 16. svibnja u 17 sati u sportskoj dvorani Gimnazije fra Dominika Mandića održan je prvi Zbor građana Mjesne zajednice Brig na kojem je bilo nazočno oko stotinu mještana MZ Brig.

Zbor gradjana MZ Brig

Okupljene su na početku zasjedanja pozdravili širokobriješki Gradonačelnik Miro Kraljević i Gvardijan fra Tomislav Puljić.

Zbor gradjana MZ Brig

Gradonačelnik Miro Kraljević je u svom obraćanju pozdravio sve prisutne te poželio uspješan rad vodstvu Mjesne zajednice koje će biti izabrano. Gradonačelnik je spomenuo i znamenitosti Širokoga Brijega koje spadaju u ovu Mjesnu zajednicu kao što su Crkva i Gimnazija koji su objekti i institucije koje treba uvijek podržavati i poštivati i koji su puno značajniji od samog Širokog Briga i svi zajedno smo odgovorni oko tih institucija. Također je istaknuo kako je područje MZ Brig uz određena infrastrukturna ulaganja koja će se desiti, veoma perspektivno životno područje.

Gvardijan fra Tomislav Puljić je istaknuo činjenicu da su prije gotovo 170 godina kada su fratri s Čerigaja polazili ovamo onda u zapisu stoji da su došli na nenastanjeno mjesto „na Brig pod hrast”. Izrazio je zadovoljstvo što je osnivanjem MZ Brig nakon 170 godina Brig vraćen Brigu. Gvardijan je rekao kako su sve Mjesne zajednice župi i samostanu jednako važne, međutim samostan i MZ Brig su prirodno najviše upućeni jedni na druge zato jer dijele mnoge zajedničke probleme (promet, uređenje groblja Mekovac, itd.) koje u budućnost zajednički treba rješavati kako bi Brig postao mjesto ugodnog življenja i duhovna oaza u koju će ljudi iz cijeloga svijeta rado dolaziti i boraviti.

Na kraju svog obraćanja Gvardijan je blagoslovio skup i poželio uspješan rad.

U radnom dijelu skupa Osnivački odbor MZ Brig je prvo podnio Izvješće o obavljenim aktivnostima u periodu od pokretanja inicijative do samog osnivanja MZ Brig.

Zbor gradjana MZ Brig

Nakon toga je razgovarano i diskutirano o trenutnim problemima, potrebama i planovima MZ Brig koje bi vodstvo MZ Brig u narednom razdoblju trebalo operativno i realizirati. Posebno je istaknuta potreba uređenja mjesnog groblja „Mekovac“.
Uskoro počinje i Liga MZ Široki Brijeg u Klancu, a pošto MZ Brig prvi put nastupa na Ligi MZ, posebna pozornost u organizacijskom smislu će se posvetiti i tom događaju.

Zbor gradjana MZ Brig
Zbor gradjana MZ Brig

Na Zboru građana je izvršen izbor 17 vijećnika Vijeća Mjesne zajednice Brig po naseljenim mjestima.
U Vijeće MZ Brig su izabrani: Marijo Marušić, Jozo Šušak, Tonćo Marušić, Marko Šušak, Ivan Kraljević, Ante Hrkać, Marko Marušić, Ivo Šušak, Mile Šušak, Franjo Marušić, Franjo Šušak, Ante Kutle, Dalibor Jelić, Marijan Penavić, Mario Sopta, Dragan Šušak i Dragan Marušić.

Zbor gradjana MZ Brig

Prvi Zbor građana Mjesne zajednice je organizirao i njime rukovodio Osnivački odbor MZ Brig u sastavu: Marijo Marušić, Mile Šušak, Goran Kraljević, Franjo Marušić, Ante Hrkać i Ivan Penavić.

www.mz-brig.com